Per a tots aquells que no vau poder acudir a la reunió popular que va realitzar el Col·lectiu Compromís per Castelló de Rugat el passat 14 de Març, ací vos deixem un xicotet resum del que vam tractar, preguntar i decidir.

En primer lloc des del nostre col·lectiu volem agrair la participació de totes les persones que van assistir. No esperàvem l’acollida tan gran que vam tindre i això és el clar exemple de que Castelló vol un canvi.

Per què naix Compromís a Castelló?
La resposta és clara: Algunes persones pensen que la política és sols cosa dels polítics, senyors que busquen vots a la desesperada. La gent pensa “Politica?” , “perquè després tot segueisca igual?” , “Per a que no canvie res?”.

Per això ha arribat el moment de que la gent com nosaltres faça política. Que siga el poble qui faça la política.

HA ARRIBAT EL MOMENT DE MOURE FITXA:

Estem ací perquè volem una nova manera de fer política, que mai ha existit al poble, des del nostre parèixer. Estem ací perquè som lliures, som independents i denunciem tot el que no ens parega bé.
Castelló ha estat dividit aquests últims anys. Però nosaltres pensem que són més coses les que ens uneixen que les que ens separen, per això CASTELLÓ NECESSITA COMPROMÍS.

I quin és eixe model unitari que proposem?

Els pilars en què es fonamenta el nostre model són els que teniu a la fotografia.

– DEMOCRÀCIA

Algú ha preguntat al poble? Algú abans de vendre’ns a EGEVASA ens va preguntar? Algú ha preguntat si la gent de Castelló volia malbaratar els diners amb un camió del fem? La famosa “agranadora” perquè estiga tancada.

Necessitem una alcaldia, amb mecanismes de democràcia real, que siga capaç de comunicar-se amb el poble i escoltar, amb una base assembleària que realitze assemblees populars com la que vam fer el passat 14 de Març a la biblioteca, i fins i tot si fora necessari, referèndums informatius en els temes d’especial transcendència per a coneixer l’opinió del poble.
La democràcia no es basa en deixar en l’urna una papereta cada 4 anys.

– UN POBLE PARTICIPATIU

Aquest apartat va de la mà de la democràcia. Necessitem un ajuntament que informe el poble amb butlletins informatius, amb una pàgina web actualitzada i de fàcil accés, etc. Perquè el poble puga participar i puga sentir-se part de la política i de la democràcia.

Si alguna persona té qualsevol dubte, qualsevol proposta o queixa, l’ajuntament sempre ha d’estar a disposició. Sempre té que hi haure algú en l’ajuntament per a atendre al ciutadà amb un horari d’atenció que vertaderament es complisca. Per això una de les nostres propostes serà la d’assegurar una bona comunicació entre el poble i l’alcaldia.

– TRANSPARÈNCIA

En aquests temps que corren, l’economia en el nostre poble no va bé, ja tots ho sabem. Amb un deute aproximat de 2.000 € per habitant i un deute total de 6 milions d’euros, Castelló de Rugat es posiciona al nombre 130 del poble més endeutat de tota Espanya segons dades de l’any passa’t. I el pitjor de tot, Castelló no sap en què ens hem gastat eixos diners.

D’on ha eixit eixe deute? Com hem aplegat a aquesta situació? .

Necessitem una alcaldia on només entres per la porta pugues vorer al tauler d’anuncis en què es gasta l’ajuntament els diners de tots i quines mesures es prenen per solucionar el deute. Principalment perquè no és el poble el que ha d’anar a demanar els pressupostos a l’ajuntament, volem que estiguen a la disposició de qualsevol que vulga accedir i veure’ls, perquè la gestió publica és PÚBLICA, és el nostre benestar i la gestió dels nostres diners el que està en joc. És el nostre dret saber com es gestionen.

Fent el mateix fins ara, no anem a aconseguir solucions i resultats diferents, per això prenem aquesta iniciativa. Per intentar millorar Castelló.

Les persones que hem impulsat i treballem amb aquesta proposta política no estem treballant en aquest projecte perquè ens agrade manar. El que ens ha impulsat son les ganes de canviar la política. La responsabilitat de no quedar-nos sols amb la critica, i buscar solucions. La recerca del bé de Castelló és el que ens ha donat els ànims necessaris per a organitzar-nos, comprometre’ns i participar de la política des d’una alternativa al bipartidisme. Una alternativa participativa que busca la implicació ciutadana en la gestió del nostre ajuntament.

Tots junts anem a canviar Castelló i ja podem dir ben fort, que el CANVI HA COMENÇAT

Castelló tornarà a somriure!