Castelló de Rugat, 01 de maig de 2015

Compromís per Castelló de Rugat lamenta profundament la manipulació informativa del PSPV-PSOE per Castelló de Rugat després de publicar malintencionadament que el PP i Compromís de Castelló de Rugat rebutjaven la realització del debat que ells pretenien organitzar.

La pregunta formal del PSOE-PSPV de Castelló de Rugat instava a les dues forces polítiques a la realització d’un debat amb tan sols els seus caps de llista. Acabava la carta de la següent manera: «Estem disposats a escoltar propostes i suggeriments de dates i modalitats de debat, en el moment en què vostés accepten aquesta proposta». És per això que Compromís, una vegada acceptat el debat, va fer les següents propostes per a dur a terme el que per a ells seria un adequat debat: «Per a nosaltres és igual d’important el candidat a liderar el nostre poble, que l’equip que l’acompanyarà. La seua participació , per a nosaltres, també és important al debat. Com també, en aquest debat ens agradaria que els ciutadans del nostre poble tingueren la veu i l’oportunitat de preguntar a les candidates o candidats i membres de la llista en un torn de preguntes. Naturalment aquest debat hauria de ser moderat per una persona imparcial».

 Malauradament el PSPV-PSOE no ha entés açò com unes propostes (que en teoria estaven disposats a escoltar) sinó com unes condicions per a la realització del debat. Compromís per Castelló de Rugat ha manifestat al respecte: «En cap lloc volem que siga un condicionant per a la realització del debat, ja que la nostra intenció és realitzar aquest debat» en replica per la nota de premsa amb el titular «PP i Compromís rebutgen un debat cara a cara dels seus caps de llista amb Antonio Esquinas (PSPV) ».

 El portaveu de Coalició Compromís Pasqual Sanjuan considera aquesta nota de premsa com «mal informadora, malintencionada i falta a la veritat per tots els costats». El portaveu de la formació de Compromís per Castelló de Rugat lamenta la falta d’interès real que te el PSOE en fer el debat «ja que sols es comunica mitjançant escrits de premsa, però no es dirigeix directament a la resta de candidat, tal i com li vam proposar, per tal de fer possible aquest debat». És per això que Compromís per Castelló de Rugat demana al PSPV-PSOE una disculpa pública i una correcció immediata per aquesta falta de respecte cap a la seua formació política.