El passa’t dissabte 13 a l’auditori municipal de Castelló de Rugat, es va celebrar el procés d’investidura de la corporació municipal i l’elecció del nou batle del nostre poble.

Molts de vosaltres ens heu preguntat sobre la posició i l’actuació dels nostres regidors en aquest acte, i amb la màxima transparència ens agradaria compartir les notes característiques d’aquest acte amb tots vosaltres:

En primer lloc, els nostres regidors, i de la mateixa manera que el col.lectiu local de Compromís, no vam seure en el reservat de les dues primeres files. Ni tampoc anem a realitzar-ho en cap acte futur. Ens pareix un privilegi estamental que únicament tenen accés uns quants, i nosaltres no hem decidit participar en la política per ser uns privilegiats. Des de Compromís som gent que busca un vertader canvi, però perquè es realitze aquest vertader canvi, nosaltres primer que ningú, hem de distingir entre el que són uns privilegis d’uns pocs front a la dignitat de la majoria del nostre poble. Arribar dels últims per seure dels primers, com s’ha fet fins al moment, no serà la nostra manera d’actuar.

Posteriorment, es va realitzar la promesa del càrrec. Els dos regidors de Compromís per imperatiu legal van prometre realitzar el càrrec de regidor amb lleialtat al Rei i la Constitució espanyola. Des de Compromís per Castelló de Rugat tenim ben clar que la lleialtat dels nostres dos regidors de Compromís és i serà amb el nostre poble i amb la seua gent.

Finalment, en el procés d’elecció del nou batle, el nostre grup es va abstenir de presentar candidatura de la mateixa manera que en les votacions, com ja vam avançar, perquè la vella política que hem tingut al nostre poble no ens representa. Amb la nostra abstenció trencàvem amb les majories absolutistes que han imperat i que no han donat pas al diàleg i debat. El nostre lloc estarà en treballar pel poble amb una oposició constructiva per encetar també un nou període on hi haja oposició.