El passat Divendres 11 de Setembre en l’auditori municipal, es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’ajuntament, en la que es van debatre les 4 mocions que vàrem presentar des de Compromís.

Al que respecta als primers punts de l’ordre del dia, el plenari havia de donar compte sobre les actes anteriors, de la correspondència i de les resolucions d’alcaldia. Els tres punts varen ser aprovats per unanimitat.

En primer lloc, es va debatre la moció contra els desnonaments. Un tema que considerem molt important per a la protecció dels nostres veïns i veïnes, i en la que proposàvem una sèrie de mesures concretes per evitar aquest drama social a tota costa. Finalment, al ple es va decidir obrir un període de consens entre les forces polítiques de Castelló de Rugat per establir un mecanisme d’actuació enfront dels desnonaments. Valorem molt positivament que arran de la moció de Compromís es comencen a prendre les primeres actuacions contra un drama en el qual qualsevol ens podríem vorer afectats.

En segon lloc, es va debatre la moció contra el TTIP.
Mentre actualment Europa viu un nou greu problema, tal com és la crisi dels refugiats, el tractat sobre l’acord comercial que s’està debatent en secret entre Europa i els EUA, és un dels nous forats negres de la política europea. Un tema, que com va explicar el nostre regidor Damià Martínez, ens pot canviar la vida per complet. El Partit Popular, va considerar abstenir-se de la moció a causa del desconeixement sobre el tractat i perquè el consideraven beneficiós. El PSOE, va proposar una esmena per variar el primer acord de la moció que deia:

“1.-Instar al Govern Valencià i al Govern de l’Estat espanyol a mostrar formalment davant la Comissió Europea i el Consell el seu rebuig a l’actual text de proposta d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió entre la Unió Europea i Estats Units”

El nostre alcalde va considerar “ridícul” i “poc serio” la moció presentada pel grup Compromís, depreciant d’aquesta manera l’esforç del nostre grup per posar damunt la taula un tema de vital importància per a totes i tots els ciutadans europeus, com és aquest. El motiu va ser que l’equip de govern no considerava oportú votar a favor la moció a un text de proposta que no havia llegit, ni vist, i que en el següent enllaç de la pàgina web de l’Unió Europea qualsevol persona pot consultar: http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2015/july/tradoc_153669.pdf .
Finalment la moció va ser aprovada amb l’esmena proposada pel PSOE per mostrar el rebuig al procediment en el qual s’està realitzant i no al text. Per tant des d’aleshores i tal com s’establia en l’acord dos de la moció, Castelló de Rugat s’adhereix a les ja 700 ciutats contràries al tractat TTIP, i és nomenat poble contraria al tractat.

En tercer lloc, la moció contra la llei Mordassa, va ser aprovada amb els vots del PSOE i Compromís, i amb l’abstenció per part del Partit Popular. En aquest punt, després de l’argumentari de Compromís no es va obrir debat i sense cap declaració per part del PSOE i el PP va ser aprovada.

Finalment, la moció per a la gravació i difusió dels plens, el nostre regidor va explicar els beneficis que suposava que els plenaris foren gravats, amb l’objectiu d’apropar la política local a les nostres veïnes i veïns, i a més, va fer dos aclariments sobre la legalitat i la simplicitat tècnica que requereix. De fet és tan econòmic i simple que des de Compromís, en vista de la legalitat, vam gravar i retransmetre en proves el plenari mitjançant un mòbil. Una part del passat plenari el podeu veure en el següent vídeo que hem penjat a YouTube, però per problemes amb el servidor del vídeo, l’última part del plenari no va poder ser guardada. La moció va ser aprovada per unanimitat i per tant a partir d’ara la política local serà més accessible per a totes i tots amb els plenaris gravats.

Posteriorment, es va aprovar per unanimitat la reclamació a la Generalitat els deutes que té amb l’ajuntament i la reclamació a la Conselleria d’educació l’execució de les obres necessàries aprovades per al Col·legi públic Verge del Remei. D’igual forma es va aprovar per unanimitat la remissió de les firmes presentades per resoldre el problema de les antenes.

Podeu consultar part del plenari des d’ací: