El passat divendres, 29 de gener a les 20:00 hores en l’auditori municipal, es va celebrar la primera sessió del Ple de l’ajuntament d’aquest any 2016. Va ser un ple extraordinari molt curt on es van debatre els següents punts:
1.- Al·legacions presentades a l’aprovació inicial del Pressupost per a l’exercici 2016, i proposta d’aprovació definitiva.

En aquest punt, una vegada aprovats els pressupostos anteriorment pel ple del nostre poble, es van presentar al·legacions de veïnes i veïns a aquests pressupostos.

En aquestes al·legacions se sol·licitava que l’ajuntament reservarà una partida pressupostaria perquè en cas de perdre el judici que l’ajuntament tenia obert amb aquests veïns i veïnes, es poguera fer front al pagament de les possibles indemnitzacions.

La secretària de l’ajuntament va realitzar un informe en el qual s’estipulava que en cas que l’ajuntament haguera d’indemnitzar, es podria fer front al pagament sense haver de modificar els pressupostos. Per tant, aquest punt va ser aprovat per unanimitat.
2.- Moció per a la paralització de la planta de residus animals.

Des de l’assemblea veïnal es va decidir de manera sobirana començar una campanya per aprovar mocions des dels plens de tots els ajuntaments de la Vall per a d’aquesta manera pressionar a la Conselleria de Medi Ambient la seua paralització.
El nostre portaveu del Grup municipal Compromís, Pasqual Sanjuan, va voler matisar al plenari que aquesta moció ha estat realitzada per l’assemblea veïnal. Malgrat que aquesta moció la presente l’ajuntament en forma de totes les forces polítiques que formem part, cal esmenar la gran tasca que està realitzant aquesta assemblea formada per voluntàries i voluntaris de tota la vall que dia a dia continuen la lluita en defensa del nostre territori.

Des de Compromís per Castelló de Rugat, com sempre, continuem mostrant el nostre ple suport a l’assemblea veïnal i el nostre rebuig a la planta de residus animals. Vos convidem a totes i tots a participar en les diferents assembles i en aquesta important lluita col·lectiva a la qual des de Compromís ens hem sumat i continuarem sumant-nos.

La planta de residus animals gaudeix de tots els permisos per a la seua realització des de fa un any, l’època del Partit Popular, i en la que el mateix Partit popular va ser el màxim impulsor tant des de l’Ajuntament de la Pobla del Duc, com a les Corts i a la conselleria de Medi ambient. Amb el canvi de govern, el procés està molt avançat per a paralitzar-lo de manera ràpida. 20 anys de Partit Popular no es poden esborrar amb escassos mesos de govern, però des de la conselleria de medi ambient s’ha de continuar buscant, com s’està realitzant, totes les mesures possibles per a paralitzar aquest atac a tota la Vall d’Albaida. La intenció de la nova conselleria de medi ambient sempre ha sigut la de paralitzar el procés, però paral·lelament la lluita ha de continuar al carrer.
La moció va ser aprovada per unanimitat.
3.- Equiparació de conceptes de retribucions i drets i deures del personal laboral al personal funcionari depenent d’aquest Ajuntament.

Aquest punt va servir per a establir un nou mecanisme de retribucions als empleats de l’ajuntament de manera més beneficiosa per a ells, però sense causar cap perjuí econòmic a l’ajuntament.
Va ser aprovat per unanimitat.

Finalment i per concloure, el portaveu del grup municipal del Partit Popular va llegir un manifest en el qual condemnava els nombrosos casos de corrupció que estan assetjant al seu partit arran de l’escàndol del cas IMELSA, que ja han suposat la dissolució de la directiva del Partit Popular en l’àmbit provincial i a la ciutat de València.