CIEGSA va construir l’institut de Castelló de Rugat amb sobrecostos de 175.179’77€.

El cas CIEGSA –l’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives i que va servir per a un desviament sistemàtic de diners, segons s’està investigant en els Tribunals- s’està demostrant com un dels casos de corrupció i saqueig més greus que hem patit en la nostra terra. Segons un informe de la Intervenció de la Generalitat, les obres varen acabar tenint uns sobrecostos d’un 36% més; és a dir, més de mil milions d’euros que es varen balafiar de manera irresponsable i que, en la major part dels casos, tenien una finalitat de comissió que apunta, presumptament, al finançament il·legal del Partit Popular.

En el cas de Castelló de Rugat, parlem de la construcció de L’IES Manuel Sanchis Guarner realitzada l’any 2002 sota sospita i com un dels centres afectats per aquests sobrecostos. L’institut de Castelló de Rugat va ser adjudicat per 3.709.622,819 euros, però va acabar costant-ne 3.884.802,59€, és a dir, uns sobrecostos del 5%.

Així doncs, els sobrecostos totals de CIEGSA en Castelló de Rugat arriben a suposar l’escandalosa xifra de 175.179,77 euros, 29 milions de pessetes. Una xifra que en paraules de Pasqual Sanjuan, Portaveu del Grup Municipal de Compromís per Castelló de Rugat, suposa la “marca de la vergonya, per la qual varen condemnar tota una generació d’alumnes de tot arreu del territori valencià a estudiar en barracons i en males condicions per culpa de la seua corrupció i saqueig. Encara que parega que la corrupció estiga instaurada a les grans ciutats, malauradament, fins i tot arriba al nostre humil i treballador poble”.