El dia 28 de juny celebrem l’Orgull de la diversitat sexual, familiar i de gènere. Eixe dia en 1969 es van produir diverses revoltes en Stonewall (EE.UU.) per denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses les persones LGTB+. Aquelles revoltes van suposar l’inici del moviment contemporani per la igualtat i la dignitat de lesbianes, gais, transsexuals, transgèneres, bisexuals i intersexuals. Des d’aquell moment, cada any, moltes ciutats arreu el món commemoren aquest dia per reivindicar els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. 46 anys després, i a pesar de ser un país capdavanter en reconèixer drets a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals queda molt camí per recórrer cap a la igualtat real.

Des de Compromís per Castelló de Rugat juntament amb el col.lectiu Lambda s’ha presentat una moció al ple ordinàri de Castelló de Rugat amb els següents acords per a la visibilització de la diversitat a nivell estatal i local:

  • Posar en marxa mesures per a promoure el respecte cap a la diversitat sexual i de gènere en l’àmbit educatiu, familiar i festiu.
  •  Instar al Ministeri de Sanitat a que retorne a la cartera de serveis bàsics el dret a l’accés a la reproducció assitida per a parelles de dones i dones solteres.
  • Instar al Govern Central per demanar l’aprovació d’una llei integral trans.
  • Donar suport a l’associacionisme LGTB a través de la realització conjunta d’accions de sensibilització, especialment en l’àmbit infantil i juvenil.
  •  Penjar, amb motiu del dia de l’Orgull LGTB, la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament.

Pots consultar la moció des d’ací: http://castelloderugat.compromis.net/legislatura/mocio-dia-de-lorgull-lgtb/