El batle socialista de Castelló de Rugat, Antonio Esquinas, el passat 20 de juny mitjançant una resolució d’alcaldia va dictaminar traslladar el ple de la data establerta a causa d’ “impossibilitat de la seua celebració”, ja que segons Compromís per Castelló de Rugat aquest coincidia en l’acte de campanya del PSOE de la localitat.

Després de les eleccions municipals, en la segona sessió del ple de Castelló de Rugat, la corporació municipal per unanimitat dels seus membres va acordar establir la periodicitat de les sessions ordinàries. Els plenaris, per tant, se celebrarien l’últim divendres del mes parell. En conseqüència, el divendres 27 d’aquest mes de juny s’hauria d’haver celebrat la sessió ordinària. Però no va ser així per sorpresa dels regidors de Compromís.

L’alcalde va dictar una resolució en la qual anul·lava el plenari per “Impossibilitat de la seua celebració” però en la que no fonamenta quina és eixa impossibilitat. El portaveu de Compromís a Castelló de Rugat, Pasqual Sanjuan, va demanar explicacions oportunes a la junta de portaveus en la que l’alcalde justificava la resolució en que “tradicionalment no s’ha fet ple en les campanyes electorals”. Una resposta poc excusant i contundent per la prohibició que existeix de traslladar els plens sols en casos de força major o impossibilitat degudament acreditada.

Curiosament amb anterioritat, els socialistes de Castelló de Rugat van reservar l’espai del centre social de la localitat davant la Junta Electoral de Gandia, per a realitzar el mateix divendres 27 un acte de campanya. Data coincident en la qual s’hauria d’haver realitzat el plenari ordinari. Un acte que no van convocar públicament, sinó per carta a la militància.

Des de Compromís apunten que “aquests fets són caràcter molt greu per part del batle i del partit socialista” i que a més són “un ús partidista de les institucions en un govern en minoria, ja que no té cap fonament traslladar el ple sense haver-ho acordat abans amb l’oposició i al·legant una impossibilitat inexistent per a realitzar un acte de campanya”. Per tot això, la coalició ha afirmat que presentarà una queixa formal davant l’ajuntament per una pràctica que consideren poc democràtica.