Compromís per Castelló de Rugat aquesta vesprada ha registrat una proposta per a destinar la partida de projectes mediambientals a la prevenció d’incendis amb la finalitat de protegir els paratges de la localitat.

90.000 són les hectàrees cremades al País Valencià en 10 anys, i 2016 es converteix en el tercer pitjor any de la dècada. Des de Compromís per Castelló de Rugat asseguren que les causes clau d’aquests incendis han estat “la deixadesa per part del govern autonòmic del Partit Popular en matèria de prevenció, la falta de conscienciació ciutadana i l’obertura de la porta a la construcció en terrenys cremats en l’anterior legislatura del PP una actitud que qualifiquen “d’irresponsable per tots els casos que hem tingut d’incendis provocats amb un objectiu d’especulació urbanística.”

 Per tot això, Compromís per Castelló de Rugat l’any passat en la negociació per a l’aprovació dels pressupostos locals va proposar obrir una partida per a inversió en matèria mediambiental amb 3.000 euros. Aquesta proposta finalment va ser inclosa per unanimitat i la coalició valencianista ha traslladat a l’equip de govern la seua voluntat perquè aquests diners siguen invertits en matèria de prevenció d’incendis.

El jove regidor Damián Martínez ha manifestat la importància d’aquesta proposta, ja que “Des de la nostra formació considerem fonamental plantejar polítiques i campanyes de prevenció d’incendis per a no haver de veure’ns mai en cap situació similar al nostre poble. A més, és un problema que mai sabem quan ens pot afectar, ja que aquest mateix any hem tingut malauradament casos d’incendis prop de Castelló de Rugat com l’incendi de fa pocs mesos a Terrateig”

 

Pots consultar la proposta des d’ací: http://castelloderugat.compromis.net/legislatura/proposta-dinversio-en-prevencio-dincendis/