CRÒNICA DEL PLENARI ORDINARI | 24-02-2017 #AmbTransparència

El passat divendres, 24 de febrer, en l’auditori municipal, es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’ajuntament. Es van debatre els següents punts:

1. Aprovació, si escau de les Actes de les sessions anteriors
2. Donar compte de la correspondència
3. Donar compte de Resolucions de l’Alcaldia
Aquests punts són de caràcter orgànic i formal, i tots tres van ser aprovats sense intervencions.

4. Modificació de l’Ordenança Reguladora de la Taxa per Ocupació de Terrenys d’Ús Públic amb taules, cadires, tribunes, entaulats i altres elements anàlegs, amb finalitat lucrativa.
En aquest punt, l’equip de govern proposa la modificació de l’ordenança amb la inclusió a l’article 7é d’un nou concepte, corresponent a una quantitat trimestral, amb la següent redacció:
– ARTICLE 7é: QUOTA TRIBUTARIA
2º.- Quota trimestral: Per ocupació diària durant tot un trimestre: 47€ per m2 ocupat.

Des de Compromís, el nostre regidor Pasqual Sanjuan va valorar positivament la proposta de l’equip de govern, ja que el col•lectiu de l’hostaleria, que és principalment a qui afectarà aquesta modificació, ha estat durament maltractat durant anys; Ja en la Llei antitabac del govern de Zapatero, en la que es va demanar l’adaptació dels locals a la llei antitabac amb la creació de zones o espais sense fum, i una volta molts bars havien realitzat la inversió, es va prohibir per complet. Per tant molts bars havien de traure cadires a les terrasses per a no perdre la part de la seua clientela que era fumadora, i sols faltaria ara sumar-li més entrebancs i un preu abusiu. És per això que des de Compromís vàrem valorar positivament la proposta però vàrem realitzar una esmena per a l’aplicació d’una quota mensual i no únicament trimestral per a flexibilitzar més el pagament.

La proposta de l’equip de govern va ser aprovada per unanimitat i l’esmena de Compromís va ser ajornada per a la seua votació el següent plenari.

5. Cessament de la regidora tresorera i designació de la secretària-interventora com a tresorera.

A causa de la legislació vigent, obligatòriament s’havia de cessar a la regidora Macarena Copoví de la delegació de tresorera per a designar a secretària-interveció. Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

6. Moció presentada sobre commemoració del Dia Internacional de la Dona.
Amb motiu del dia de la dona, des de Compromís el nostre regidor Damián Martínez va aprofitar per fer un record per totes aquelles dones que han sigut assassinades a causa del terrorisme masclista, i a més va a aprofitar per empoderar a totes i tots a la participació en les manifestacions per eliminar la xacra de la desigualtat entre homes i dones.

7. Precs i preguntes.

En l’apartat de precs i preguntes, des del nostre Grup municipal es va preguntar de forma oral per la situació actual del Xarxa Llibres, ja que a dies de hui encara no s’ha realitzat el pagament de la segona fase. Des de l’equip de govern no es va donar resposta a la situació i es van remetre a contestar la nostra pregunta al següent ple.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *