El passat divendres, 14 de juliol, en l’auditori municipal, es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’ajuntament. Es van debatre els següents punts:

1. Aprovació, si escau de les Actes de les sessions anteriors.

2. Donar compte de la correspondència.

3. Donar compte de Resolucions d’Alcaldia.

Aquests punts són de caràcter orgànic i formal, i tots tres van ser aprovats sense intervencions.

4. Determinació de festivitats locals, que amb caràcter no recuperable tindran lloc l’any 2018.

En aquest punt es va establir com a festivitats locals  per unanimitat el 9 d’abril i el 7 de desembres, ja que ambdues corresponen a festivitats locals del nostre poble.

5 i 6. Ratificació acord del Consell Escolar del CEIP Verge del Remei de proposta de dies festius a efectes escolars per al curs 2017-2018. Ratificació acord del Consell Escolar de l’IES Manuel Sanchis Guarner de proposta de dies festius a efectes escolars per al curs 2017-2018.

En aquests punts es va donar trasllat dels acords del Consell escolar del CEIP Verge del Remei i de l’IES Manuel Sanchís Guarner que establien com a festiu aquests dos dies anteriorment aprovats. Va ser aprovat per unanimitat

7.Moció sobre “Impuls de programes de promoció de la lectura als Ajuntaments”.

Des de Compromís pensem que la lectura ens fa lliures i per tant ens va paréixer una proposta encertada impulsar programes de lectura. Així ho va explicar el nostre regidor Damián Martínez. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

8. Moció pel tancament de la central de Cofrents.

Des de Compromís, el nostre regidor Damián Martínez, va remarcar els riscos i els perills que suposa l’estratègia energètica del govern de Mariano Rajoy. Aquest té intenció de prolongar la vida útil de les centrals nuclears més enllà del període de 25 anys, en contra del que recomana l’agència internacional d’energia. Les centrals nuclears tenen un temps determinat, i allargar aquest temps en paraules del nostre regidor “és un autèntic perill i no volem accidents, semblants als de Fukushima o Txernòbil, i per això demanem que no es renove el contracte que expira en març del 2021”.

Mentre el govern del PP camina en direcció contraria que tots els països europeus amb entrebancs i impostos a les energies renovables, com per exemple la solar amb el conegut impost al sol, ací al territori valencià amb el govern del Botànic des de fa un temps que caminem cap a un canvi de model energètic sostenible ecologista i que no hipoteque el futur dels nostres fills.

Per tot això, i per apagar les nuclears i encendre les renovables, des de Compromís vàrem votar a favor aquesta proposta que finalment va ser aprovada per unanimitat.

9. Precs i preguntes.
En el torn obert de paraula el nostre portaveu, Pasqual Sanjuan, va realitzar una sèrie de preguntes que els veïns i veïnes ens han traslladat:

  1. El tríptic que va repartir l’ajuntament als veïns i veïnes sobre el Castelló participa posa que els resultats de les votacions es publicarien el dia 7 de juliol a la web de l’ajuntament. La pregunta de Compromís és, perquè no apareix en la web i quin ha sigut el resultat.

    L’equip de govern va explicar que si no s’havien publicat, era per un error informàtic.

  2. A les nits, en la zona de l’institut es reuneixen joves que en alguns moments segons ens han transmés, estan molestant els veïns i veïnes perquè fan soroll. Des de Compromís vàrem informar l’ajuntament d’aquest malestar per poder vetlar i conciliar l’oci dels joves i el descans dels veïns i veïnes.
  3. En el carrer Gerreria i en altres zones s’han produït, durant algun temps, talls de llum a la nit, deixant completament el carrer a obscures. Des de Compromís vàrem preguntar si existeix algun problema i si l’ajuntament té previst la seua reparació.
    L’equip de govern va explicar que el cablejat de la llum estava deteriorat, i això és el que estava produint aquests talls de llum
  4. Ens han arribat queixes que l’estat del camí de la serra, el palmar i el pla està en molt mal estat. Des de Compromís vàrem preguntar si l’equip de govern té en compte aquesta situació i per a quan s’espera que estiga reparada.

    L’equip de govern va explicar que aquest camí la seua propietat està dividida en Salem i que s’han de posa encara d’acord.

  5.  Fa pocs mesos es va inaugurar una nova infraestructura d’oci al poble. L’equip de govern va posar molts esforços i diners per poder obrir-la. Des de Compromís vàrem preguntar si l’equip de govern té coneixement de quin és l’estat actual del pou dels racons. Així vàrem procedir a ensenyar fotografies a la corporació de quin era l’estat actual de deteriorament. Han passat sols uns pocs mesos des de l’anunci de la inauguració, amb fullets informatius, viatges en autobús dels escolars… i la realitat és que ara ja està ple de brossa. La pregunta que ens fem des de Compromís és si l’equip de govern creu lògic invertir diners a obrir un nou espai, en quant els espai existents no estan mantenint-se, i aquest en pocs mesos ja està ple de brossa, amb arbres plantats que s’han assecat, i en definitiva l’espai amb signes de deixadesa evidents.
    L’equip de govern va excusar aquest mal estat en què ara no pot passar la desbrossadora per risc d’incendi.