El passat divendres, 9 de gener, en l’auditori municipal, es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’ajuntament. Es van debatre els següents punts:

1. Aprovació, si escau de les Actes de les sessions anteriors.
2. Donar compte de la correspondència.
3. Donar compte de Resolucions d’Alcaldia.

Aquests punts són de caràcter orgànic i formal, i tots tres van ser aprovats sense intervencions.

4. PRESSUPOST ORDINARI 2018.
Des del nostre grup municipal no vàrem voler estendre’ns molt en aquest punt perquè aquesta vegada si, vàrem mantenir un diàleg fluid amb l’equip de govern i per eixe simple fet en primer lloc, els vàrem donar les gràcies. No vàrem voler estendre’ns perquè el mateix que anàvem a explicar al ple els ho vàrem poder dir a l’equip de govern, i és precisament el que des de Compromís portem reclamant els últims plens, que és més diàleg entre les forces progressistes.

Passant a l’anàlisi dels pressupostos, entenem que aquest pressupost és bo, és positiu per al nostre poble. Pensem que és una continuació adaptada del camí que es va encetar en el 2015 i una continuació del pressupost anterior.
El sanejament de l’Ajuntament amb els últims pressupostos sumat a les transferències del Govern del Botànic, tant de la Generalitat com de la Diputació, on cogoverna també Compromís, deixen un ampli marge d’actuació per poder realitzar un bon pressupost. Les polítiques i subvencions de la Diputació i de la Generalitat ens han ajudat entre altres a hui poder tenir una casa de la cultura, poder reformar el gimnàs vell, executar obres de modernització al polígon i pròximament a poder tenir un centre de Dia al nostre poble. Sens dubte el Govern del Botànic funciona, i treballa juntament amb el nostre ajuntament per tenir un poble millor.

Des de Compromís per Castelló de Rugat ens veiem obligats a abstenir-nos d’aquest pressupost. Ens veiem obligats bàsicament perquè tot i ser un bon pressupost en els pressupostos de l’exercici anterior vàrem signar un document polític que incloïa:

• Realització d’un portal de transparència en la pàgina web de l’ajuntament
• Realització de pressupostos infantils
• Adequació del frontó a les mesures reglamentàries
• Ampliar l’oferta de festes d’agost als menuts i grans
• Creació de la partida: Reparació i manteniment del patrimoni turístic, per a reparar entre altres el llavador de la bassa la Font
• Augmentar la partida de neteja de les vies públiques
• Iniciar campanyes de conscienciació cívica per a la neteja i conservació de l’espai públic
• Reparar la il·luminació del camí al poliesportiu

De totes aquestes propostes que vàrem pactar executar en el 2017, moltes d’elles no s’han realitzat. Algunes si, com la de netejar el llavador. Però la gran majoria no. És per això que per a enguany, no veiem fructífer aportar les nostres propostes, si al final no van a executar-se. Però al mateix temps, la nostra intenció és no paralitzar ni bloquejar l’acció del govern.

Els pressupostos varen ser aprovats amb els vots a favor del PSOE, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del PP.

5. Conveni de cessió de l’ecoparc al consorci per a la gestió de residus.

En aquest punt, l’equip de govern presentava una proposta d’acord amb el COR pel qual aquest passaria a encarregar-se de la gestió del nostre ecoparc. Aquesta cessió suposarà millores en la infraestructura i a més també suposarà l’ajuntament s’estalvie diners de no haver de gestionar-lo. Per tant, des del nostre grup municipal vàrem voler preguntar que tenia pensat fer l’equip de govern amb els diners que ens estalviàvem I vàrem proposar que aquests diners s’invertiren en la rebaixa del rebut del fem.

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

6. Ratificació acord junta de govern sol·licitud subvenció FEDER

En aquest punt, es proposava al ple sol·licitar una subvenció a la Generalitat per a la reparació del patrimoni del nostre poble.

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

7. Moció sobre la inclusió en les licitacions municipals de clàusules de tipus social.

Aquesta moció de la FVMP proposava la incorporació de clàusules de tipus social en les licitacions municipals. Des de Compromís, estem absolutament a favor de la incorporació de criteris socials en les contractacions públiques que esperem que integren aspectes socials, ètics i ambientals, i és per això que vàrem votar a favor d’aquesta proposta.

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat

8. Alienació de terrenys municipals.

Durant els últims temps, l’ajuntament ha sigut condemnat al pagament de quantioses indemnitzacions, i és per això que per al seu pagament es proposa posar en subhasta determinats solars localitzats al polígon per guanyar liquides.

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

9. Torn obert de paraula.

En el torn obert de paraula, el nostre regidor Damián, va voler demanar disculpes si algú es va poder sentir ofés personalment en acabar l’anterior ple, per haver dit “El PP s’ha finançat il·legalment”. A més va aprofitar per a desmentir qualsevol tipus de rumor que vaja més enllà d’una simple discussió amb el portaveu del PP en acabar l’anterior ple.