El passat dijous, 30 d’agost, en l’auditori municipal, es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’ajuntament. Es van debatre els següents punts:

  • Aprovació, si escau de les actes de les sessions anteriors.
  • Donar compte de la correspondència.
  • Donar compte de Resolucions de l’Alcaldia.

Aquests punts són de caràcter orgànic i formal, i tots tres van ser aprovats sense intervencions.

  • Alienació terrenys municipals.

En plenaris anteriors, es va iniciar un procediment per a posar a subhasta determinats terrenys paralitzats de l’Ajuntament per poder fer front a les obligacions i deutes. En aquest cas es tracta de determinats terrenys de l’horta gran.

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

  • Pla d’ajust per a la sol·licitud de l’adhesió al fons de finançament a entitats locals.

Tal com va exposar el nostre portaveu Damián Martínez, aquest és un punt extremadament delicat per al poble. Aquest pla d’ajust pot marcar el ritme financer de l’Ajuntament fins a 2029.

Al nostre Ajuntament l’han condemnat a pagar una sentència, de quan governava el Partit Popular, d’uns 300.000 €. En un pressupost anual de 2 milions d’euros, aquesta sentència suposa molts diners per a aquesta administració. Tot açò sumat al fet que líquidament l’Ajuntament no té aquests 300.000 € per poder fer front al pagament, ens obliga a demanar aquests diners per poder pagar la sentència.

El que se’ns proposa en aquest punt, és realitzar un pla d’ajust financer a 10 anys, perquè un fons ministerial, a canvi d’aprovar el Pla d’Ajust, ens deixe els diners. Requisit indispensable per poder pagar la sentència. Aquest pla d’ajust entre altres per exemple impossibilita legalment abaixar o bonificar impostos.

En paraules del nostre portaveu, “Hem de ser realistes i a les coses dir-les pel seu nom; el Pla d’Ajust és una cadena del Ministeri. Però no tenim més escapatòria perquè hem de complir la sentència. […] Estem en el de sempre, els nostres veïns i veïnes són els que han de pagar una mala gestió. Una mala gestió que van fer uns quants, però que condemnen a tots i totes.”

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

  • Concessió comptabilitat de serveis a la treballadora socials Sra. Elena Puig Reig.

En aquest punt, la treballadora social de l’ajuntament de Castelló de Rugat sol·licitava al ple la compatibilitat per a poder exercir com a professora de la Universitat de València al mateix temps que com a treballadora social. Els horaris són compatibles.

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

  • Precs i pregunte

Vàrem realitzar les següents qüestions:

“El curs de l’escoleta va a començar-se d’ací poc, però en la part de dalt continuen en obres, i m’agradaria saber si mentre van a començar els xiquets i les xiquetes les classes  van a estar realitzar obres dalt. Probablement no és la millor forma de començar el curs i m’agradaria saber a què s’ha degut.”

El regidor d’educació ens va explicar que en l’escoleta hi ha classes fins a juliol i que el temps ha sigut ajustat, però ens va assegurar que quan comencen les classes estarà acabat.