Compromís ha presentat una moció davant el ple de l’Ajuntament de Castelló de Rugat amb la finalitat de que la Casa de la Cultura duga el nom de la filla predilecta de la localitat.

Carmen Alborch, qui va faltar el passat 23 d’octubre, va nàixer en Castelló de Rugat i va rebre el títol de filla predilecta del poble en gener de 1996. Compromís ha destacat la trajectòria de la que consideren una “pionera” i “una icona de la lluita per aconseguir una societat igualitària.”

Alborch, va ser la primera degana de la Facultat de Dret de la Universitat de València i designada la primera valenciana en formar part del govern d’Espanya com a Ministra de Cultura. El seu activisme la va portar a desenvolupar múltiples activitats fora de l’àmbit acadèmic, però sempre relacionades amb el feminisme i amb la cultura.

Segons Damián Martínez, portaveu del grup municipal Compromís en la localitat: “La Casa de la Cultura és el lloc de residència de l’expressió cultural del nostre poble i d’allò pel que tant va treballar Carmen Alborch. Des de Compromís pensem que en el seu record la Casa de la Cultura ha de dur el seu nom.”