Segons la proposta, el Pla de contingència entraria en funcionament en cas que un plenari extraordinari ho aprove o el departament de Salut Pública ho sol·licite.

Després de la declaració de l’estat d’alarma per part del govern d’Espanya, així com les mesures de restricció de mobilitat nocturna adoptades per la Generalitat Valenciana, Compromís per Castelló de Rugat ha presentat una moció al plenari per a l’adopció d’un Pla de contingència municipal en cas que es produïra un increment sostingut de casos per Covid-19 en el municipi.

El Pla de contingència entraria en vigor en cas que un plenari extraordinari a tal efecte ho aprove, o Salut Pública ho sol·licite. En aquests supòsits l’Ajuntament de Castelló de Rugat mitjançant decret d’alcaldia adoptaria mesures preventives amb una durada de 14 dies prorrogables.

Les mesures proposades suposarien el tancament de tots els parcs, jardins i zones de jocs infantils o esportives, així com la suspensió de tots els actes públics, culturals, festius, esportius o d’oci. També s’inclou el tancament dels diferents espais culturals i esportius, i l’establiment  d’una ocupació màxima del Cementeri municipal de 10 persones. D’igual forma es restringiria, l’horari de la Biblioteca així com les reunions d’associacions en les instal·lacions municipals. El mercat municipal veuria reduïda la seua ocupació a la meitat de l’aforament total, i l’Ajuntament augmentaria la neteja d’elements d’ús comú i la vigilància per part de la Policia Local respecte a l’ús i compliment de les mesures de prevenció.

La moció de Compromís que es debatrà en el següent plenari, si s’aprova la seua urgència, proposa que en cas d’aplicar el pla de contingència s’informe els veïns i veïnes de la seua aplicació, així com que es done trasllat al Centre de Salut Pública del departament de Gandia, que en cas que el seu servei d’epidemiologia ho considere podria aplicar el Pla en qualsevol moment.

Segons Míriam Martí, regidora de Compromís per Castelló de Rugat: “És necessària l’adopció del present Pla de Contingència, com a resposta preventiva davant un increment de contagis al nostre poble. Hem presentat aquesta proposta amb l’objectiu de protegir als nostres veïns i veïnes, i evitar situacions més restrictives o l’adopció de mesures de confinament per part de les autoritats sanitàries”.




Consulta la moció presentada al plenari: