Ahir en el plenari ordinari de Castelló de Rugat, l’equip de govern del PSOE va votar en contra de la urgència i inclusió en l’ordre del dia de la proposta presentada per Compromís per fer front al coronavirus. El vot qualitatiu de l’alcalde va declinar la votació empatada, considerant com una proposta no urgent la moció presentada i suspenent d’aquesta manera el seu debat.

El Pla de contingència presentat el dilluns per la coalició tenia com a objectiu “la protecció dels veïns i veïnes de la localitat amb l’aprovació de mesures en previsió d’un escenari amb un augmentant sobtat de casos i evitar situacions més restrictives o l’adopció de mesures de confinament per part de les autoritats sanitàries”. Segons la proposta, en cas que aquest augment es produïra, mitjançant la sol·licitud del departament de Salut Pública o l’aprovació en un plenari extraordinària s’haurien d’adoptar una sèrie mesures específiques dirigides a evitar l’augment de contagis, com el tancament dels parcs, jardins, zones de jocs infantils, esportives, la suspensió d’actes, límits d’aforament en espais municipals, etc.

La indignació de Compromís no es va fer esperar que va qualificar la situació “d’incomprensible”. Segons el seu portaveu, Damián Martínez, durant el plenari: “Poques mesures podran ser tan urgents com aquesta. Hui s’han declarat 1.517 nous contagis en la comunitat, el passat 24 d’octubre l’administració autonòmica va adoptar mesures de restricció de mobilitat nocturna, el passat dia 25 el Govern d’Espanya va decretar l’Estat d’Alarma, i tan sols un dia després, el 26 d’octubre des de Compromís vàrem presentar de forma urgent aquesta proposta de mesures per fer front també des de l’administració local a la COVID-19. No entenem com el PSOE pot considerar que l’adopció de mesures i la previsió d’un possible escenari d’augment de contagis no siga una qüestió prioritària i urgent”.

La proposta de Compromís, no inclosa finalment en el plenari, s’haurà de debatre en el següent ple que correspondria celebrar-se a finals de desembre. “Esperem que pel bé del nostre poble, no siga massa tard. En cas contrari, l’equip de govern haurà de donar explicacions dels motius pels quals no va voler debatre de les mesures quan tocava”. Tot i això Compromís, va anunciar la seua voluntat de sol·licitar el pròxim dilluns la convocatòria d’un plenari extraordinari per poder debatre la moció.