• Compromís ha acordat per unanimitat en la seua assemblea exigir a l’equip  de govern socialista  el compliment de l’Acord de Reconstrucció com a pas previ a la negociació dels pressupostos municipals.

El passat mes de maig, els tres partits polítics amb representació a l’Ajuntament de Castelló de Rugat (PP, PSOE i Compromís) varen consensuar un pla de mesures sanitàries, d’atenció a la població més vulnerable i de promoció de l’economia local per a fer front a les conseqüències del coronavirus. El document elaborat de manera conjunta va ser aprovat junt amb un cronograma per al seu compliment i els pressupostos municipals per dotar de recursos econòmics els diferents acords.

Acord de Reactivació que Compromís considera en gran part incomplit per  l’equip de govern socialista, tant amb els terminis acordats com en determinades mesures. Entre les mesures incomplides Compromís apunta al fet que es troben algunes mesures “fonamentals per a la població” com complementar les beques menjador, la creació d’una plataforma online de venda per als comerciants, tallers per al foment de l’ocupació, l’augment de zones wifi, campanyes per reactivar el comerç local, etc.

Per tot l’anteriorment, la coalició reunida en assemblea el passat dissabte 12 de desembre, va acordar per unanimitat condicionar el seu suport als pressupostos municipals del 2021 al compliment íntegre de l’acord de reactivació com a pas previ a la negociació.

Segons Damián Martínez, portaveu de Compromís per Castelló de Rugat, “No podem iniciar una nova negociació amb el partit socialista, si els acords adoptats per consens en l’acord de reconstrucció han sigut incomplits unilateralment. Totes les mesures acordades eren per millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes en l’actual situació d’emergència sanitària i social ocasionada per la pandèmia. Moltes d’aquestes mesures considerem que eren indispensables i no s’han posat en funcionament per la falta de voluntat de l’equip de govern, és per això que els instem al seu compliment per poder negociar els pressupostos de l’any vinent.”