• Compromís denuncia l’opacitat per part de l’equip de govern socialista davant determinades peticions de documentació realitzades per la formació.

El passat dijous el Síndic de Greuges va instar a l’Ajuntament de Castelló de Rugat a facilitar de manera “urgent” al grup Compromís la documentació sol·licitada el 24 de juliol respecte a l’expedient d’adjudicació d’un bar municipal. Fins a la data, Compromís no havia rebut resposta per part de l’Ajuntament després de 6 mesos, fet que els va fer elevar la seua demanda a la sindicatura.

El Síndic de Greuges en la seua resolució considera que “l’Administració podria no ser prou respectuosa amb els drets de la persona afectada” i adverteix a l’Ajuntament que si “els representants triats per sufragi universal troben traves per al desenvolupament ordinari de la seua funció, no sols es vulnera directament el seu dret fonamental a l’exercici del seu càrrec públic, sinó que també es posen obstacles improcedents a la plena efectivitat del dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics, pedra angular del nostre sistema democràtic.”

Per tot l’anteriorment exposat, la sindicatura en la seua resolució insta a l’Ajuntament a què de manera urgent facilite la informació sol·licitada per tal de no vulnerar els drets fonamentals dels regidors de Compromís, així com a permetre l’accés directe de tots els regidors del plenari al sistema de gestió electrònica dels expedients municipals.

Per la seua banda, Compromís denuncia l’opacitat per part de l’equip de govern socialista davant determinades peticions de documentació realitzades per la formació. Segons Damián Martínez, portaveu de Compromís; “És intolerable que hàgem de recórrer al Síndic de Greuges per obtenir documentació que ens permeta realitzar la nostra tasca d’oposició i fiscalització. L’equip de govern fa gala de la seua transparència, però al mateix temps tarda 6 mesos a facilitar la documentació que li sol·licitem i no crea un portal públic de transparència, tal com acordarem la legislatura passada.”