• El grup municipal Compromís Castelló de Rugat ha emés un comunicat lamentant la falta de previsió de l’equip de govern que ha deixat al municipi sense cap Policia Local en actiu.

Compromís Castelló de Rugat ha emés un comunicat advertint del “moment crític” que està passant la Policia Local del municipi per la falta de mitjans materials i humans per a fer la seua tasca en un moment en el qual segons la coalició “la vigilància i seguretat hauria de ser una prioritat en la gestió municipal per contenir l’actual pandèmia i protegir als nostres veïns i veïnes”.

Segons Compromís, la situació va aplegar al seu màxim exponent quan durant el període en el qual s’haurien d’haver celebrat les festes municipals, el municipi  no tenia cap Policia Local en actiu dels tres efectius que disposa en plantilla, a conseqüència que diversos treballadors han sol·licitat el seu trasllat a altres municipis i un d’ells ha estat de baixa per malaltia.

Situació que Compromís qualifica “d’insostenible” sumada a què la plantilla no disposa de vehicle des de fa més d’un any, així com no se’ls ha dotat del material de vigilància que la ciutadania de Castelló de Rugat democràticament va decidir dotar en l’anterior edició del ‘Castelló Participa’. Falta de plantilla i falta de recursos que Compromís responsabilitza a l’equip de govern per la falta de previsió en un moment en el qual la vigilància del correcte compliment de les mesures de seguretat front la COVID-19 correspon principalment a la Policia Local.

A més, la coalició assegura que l’Acord de Reconstrucció signat entre les tres forces polítiques de la localitat anava encaminat a protegir els serveis essencials públics, així com controlar la convivència i el compliment de les mesures de seguretat per part de la Policia Local conjuntament amb la Guàrdia Civil. Acord que Compromís ja veu actualment incomplit per la falta de Policies en la localitat, que ha suposat un sobreesforç al cos de la Guàrdia Civil.

Segons, Damián Martínez, portaveu de Compromís: “Vivim un moment extraordinari, on necessitem efectius per a controlar que les mesures sanitàries siguen salvaguardades en l’espai públic. Les últimes notícies en localitats veïnes, amb qui tenim una gran mobilitat, fan ser pessimistes en quant a l’evolució de les xifres epidemiològiques. Això, i el camí cap a una policia de més proximitat que garantisca una estabilitat laboral en les condicions de la plantilla, hauria de fer reaccionar a l’equip de govern per poder prestar un servei adequat als nostres veïns i veïnes, i així ho traslladarem en el pròxim plenari”.

Finalment, la coalició en el seu comunicat ha agraït l’actitud exemplar de la població de Castelló de Rugat durant l’actual pandèmia, que tot i la falta de vigilància per part de l’Ajuntament, s’està comportant amb la màxima responsabilitat i prudència.