La futura Residència i Centre de Dia de Castelló de Rugat no s’ha incorporat en la  planificació de la Generalitat Valenciana per al 2021 – 2025 del Pla “Convivint” destinat a la construcció d’infraestructures socials en el territori.

Ximo Puig i Mónica Oltra van presentar el passat dijous el Pla ‘Convivint’ d’Infraestructures Socials 2021-2025 impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. El Pla suposarà una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions socials arreu del territori valencià, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com les persones majors, amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental.

Entre la planificació prevista del Pla a la Vall d’Albaida es troben les noves infraestructures per a persones majors amb centres de dia en Agullent, Albaida, l’Olleria, Llutxent i una Residència i Centre de Dia en la Pobla del Duc. No obstant això, tot i l’inici del projecte per a la construcció i engegada d’una residència i centre de dia en Castelló de Rugat el passat 7 de febrer del 2017 i el compromís de la Conselleria, la localitat ha quedat exclosa de la planificació de la Generalitat Valenciana.

Compromís responsabilitza directament a l’equip de govern socialista per no haver realitzat els tràmits necessaris per a la posada a disposició del terreny a la Conselleria després de més de quatre anys, com ja va denunciar en setembre del 2020. Fet que impossibilita l’avanç del projecte i la seua construcció per part de la Generalitat Valenciana i que des de Compromís per Castelló de Rugat varen qualificar en el seu moment “d’intolerable”. A més, la coalició assegura que l’Ajuntament no s’ha reunit amb el departament responsable de les infraestructures socials de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives des que es va anunciar públicament l’elaboració de la planificació de les infraestructures en setembre del 2019 perquè el municipi constara en aquesta.

Segons el grup municipal format per Míriam Martí i Damián Martínez: “Des de Compromís anem a realitzar tot el que està en les nostres mans des de la nostra posició perquè la residència i centre de dia siguen una realitat al nostre poble. Aquest és un projecte que considerem fonamental. No entenem que igual que per a l’execució de les obres en l’escola mitjançant el Pla Edificant, aquest projecte quede paralitzat per la inacció de l’equip de govern mentre la Generalitat Valenciana espera per poder realitzar inversions fonamentals per a Castelló de Rugat”.