La vicepresidenta de Consell i portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha participat este dimarts en un acte celebrat a Castelló de Rugat, on ha tingut l’oportunitat d’explicar davant la ciutadania, quines han sigut les principals polítiques de canvi del govern Botànic que han permés millorar la vida de les persones, i quins són els principals reptes de futur per a la pròxima legislatura.

La portaveu de Compromís ha reivindicat el paper de Compromís en les polítiques vertaderament transformadores del Govern del Botànic i ha remarcat que “és gràcies a Compromís que les polítiques que fem des de la Generalitat milloren la vida de les persones”. Ha posat com a exemple la conselleria de Transparència, la Renda Valenciana d’Inclusió, la millora dels serveis socials o la reversió del departament de salut de La Ribera. Oltra ha remarcat que “sense Compromís en el govern, estes polítiques no s’hagueren fet”.

També Damián Martínez, portaveu de Compromís a Castelló de Rugat, va posar en valor totes les polítiques que s’estan duent a terme des del govern autonòmic, i va lamentar  que el PSOE de Castelló de Rugat decidira governar en solitari i en minora, i per tant no haver aconseguit importar la formula del Govern del Botànic a Castelló de Rugat que suma la majoria del plenari. “Una formula de govern que com ha quedat demostrat en la Generalitat o en la Diputació, és una formula que funciona.”

Tot i això, Damián Martínez va explicar com des d’una oposició constructiva Compromís per Castelló de Rugat ha estat treballant per millorar la vida dels veïns i veïnes en un ajuntament molt colpejat per la corrupció dels governs del PP i sobre com s’ha passat  d’una època postcorrupta, a una manera diferent de fer política des de la dignitat i la transparència.

Segons Oltra “des que en maig de 2015 en Compromís vàrem assumir la responsabilitat d’entrar en el Govern de la Generalitat a través de l’Acord del Botànic, hem impulsat nombroses polítiques valentes que han trencat amb més de 20 anys de desgovern, corrupció i polítiques antisocials i depredadores amb el territori dels anterior executius del PP”, i ha afegit que “Compromís ha fet hegemònic el discurs de governar per a les persones i de rescatar-les”.

Per a Oltra, “l’eliminació del copagament farmacèutic, la gratuïtat dels llibres de text, l’augment de les ajudes a la dependència, la universalitat de la sanitat, el reconeixement de la igualtat de les persones ‘trans’, l’aposta per la transparència i lluita contra la corrupció, els plans d’ocupació, la protecció del nostre territori o l’augment del professorat i la reducció de les ràtios, són alguns exemples de les mesures que s’han pogut dur a terme gràcies al fet que Compromís ha format part del govern del canvi”.