El passat divendres, 26 de novembre, en l’auditori municipal, es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’ajuntament. Es van debatre els següents punts:

  • Aprovació, si escau de les actes de les sessions anteriors.
  • Donar compte de la correspondència.
  • Donar compte de Resolucions de l’Alcaldia.

Aquests punts són de caràcter orgànic i formal, i tots tres van ser aprovats sense intervencions.

  • Aprovació del compte general de l’Ajuntament corresponent a l’exercici econòmic de 2017.

En aquest punt es proposa l’aprovació del compte general corresponent a l’exercici anterior que una vegada publicat degudament sense rebre cap al·legació i debatut en la comissió pertinent, va ser aprovat per unanimitat sense intervenció per part de cap grup municipal.

  • Sol·licitud de declaració de festa d’interès turístic la “Festa cassoletes”.

Mitjançant aquest punt es proposa sol·licitar a la Direcció General de Turisme la declaració de la Festa de les cassoletes com a festa d’interès turístic. Donat l’arrelament d’aquesta tradició en el nostre poble, des de Compromís vàrem votar a favor i finalment va ser aprovada per unanimitat.

  • Moció per a la declaració institucional de Castelló de Rugat poble contra el feixisme, el racisme, l’homofòbia i la xenofòbia.

Arran de les últimes notícies sobre el 9 d’octubre, l’auge de l’extrema dreta i  la suposada vinculació de amb membres locals del Partit Popular, el nostre regidor va declarar: “Que hi haja gent, que hui en dia pense d’esta forma,és molt trist. Però molt més trist és haver de llegir en mitjans de comunicació el nom del nostre poble perquè gent que es presentava en les últimes eleccions i aspirava a representar al veïnat d’este poble, està vinculada a aquests moviments.”

És per això que Compromís va proposar al plenari condemnar qualsevol actitud violenta i declarar Castelló de Rugat poble contra el feixisme, el racisme, l’homofòbia i la xenofòbia.

Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat.

  • Moció presentada pel Grup Municipal Compromís per a nomenar la Casa de la Cultura: “Casa de la Cultura, Carmen Alborch”.

«El feminisme hauria de ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat». Amb aquestes últimes paraules en públic dedicades al feminisme, Carmen ens va dir adéu el passat 23 d’octubre de 2018.

Carmen va nàixer el 31 d’octubre de 1947 en el nostre poble, i va rebre el títol de filla predilecta de Castelló de Rugat en gener de 1996. La Casa de la Cultura, recentment reformada,és el lloc de residència de l’expressió cultural del nostre poble i d’allò pel que tant va treballar Carmen.

És per això, que des de Compromís es proposa al plenari que es realitzen tots els tràmits necessaris perquè la casa de la cultura porte el seu nom.

Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat.

  • Mocio presentada pel Grup Municipal Socialista per a adherir-se al projecte Stolpersteine en memoria dels valencians i valencianes deportats i assassinats i en camps d’extermini nazis.

Es proposa al plenari establir un Stolpersteine en record de Bautista Navarro Gimeno, de Castelló de Rugat, amb data de defunció de 29 de setembre en 1941 deportat a Matthausen.

La proposta va ser aprovada per unanimitat.

  • Moció sobre el 25 de novembre “Dia Internacional per l’eliminació de la violencia contra les dones.

Es proposa l’adopció d’aquesta moció amb motiu del 25 de novembre. Des de Compromís amb l’intenció de ser el crit de totes aquelles dones que ja no estan per culpa d’aquesta xacra, vàrem votar a favor.

La moció va ser aprovada per unanimitat.

  • Precs i preguntes.

Des de Compromís vàrem realitzar dues preguntes:

  • “M’agradaria saber si enguany s’ha oferit per part de l’Ajuntament la possibilitat de realitzar la ludoteca . En cas que no s’haja oferit, m’agradaria saber per quin motiu, i en cas que si que s’haja oferit perquè no s’ha realitzat aquest curs?”

El regidor d’Educació explica que els serveis que l’Ajuntament oferia a la ludoteca ara els ofereix a les extraescolars de la jornada continua. L’altre motiu pel qual que no s’ha oferit és perquè no consideren que han hagut suficients usuaris que ho hagen demanat.

  • “En la relació de registre d’entrada d’aquest plenari, els números 2.762 i 2.763, són una notificació de l’Agència tributaria, en la que el títol és: “Liquidació de recàrreg presentació fora de termini d’autoliquidació.” M’agradaria saber que és el que ha presentat fora de termini aquest Ajuntament i si li ha suposat algun cost.”

L’alcalde explica que no sap al que es refereix i que realitzaran la contestació per escrit. A hores d’ara (12-01-2019), no hem rebut resposta al respecte.