El grup municipal Compromís ha remés un escrit als representants socialistes en el qual els insta a reprendre les negociacions per als pressupostos del 2022 amb el condicionant d’incloure les promeses electorals que va realitzar el PSOE durant la campanya electoral.

El passat 29 d’octubre es va realitzar el ple ordinari de Castelló de Rugat, on entre altres, es va debatre el procediment de revisió de les factures de les festes del 2018 a conseqüència del procediment irregular detectat per l’Agència de prevenció del frau i la corrupció, així com la proposta de pressupostos per al 2022.

Compromís va condicionar el seu suport als pressupostos a l’establiment de partides que inclogueren  les promeses electorals realitzades pel partit socialista durant la campanya electoral, entre les quals s’incloïa la construcció d’un Espai Jove, l’ampliació de l’escenari de l’auditori, eliminació de barreres arquitectòniques, construcció d’un circuit per a córrer i caminar, millores en les instal·lacions en l’ermita, habilitació de la casa del metge i les cases del Mestres com a alberg, etc.

Segons apuntava el portaveu de Compromís, Damià Martínez, en el ple: “L’únic que els vàrem demanar en la negociació és que el que varen prometre a aquest poble en el seu programa electoral, es pressupostara i li destinaren diners. Queda un any i poc de legislatura i les seues promeses continuen sense complir-se”. Tot i això, el partit socialista va declinar la proposta de Compromís afirmant que les seues pròpies promeses no es podien pressupostar. Finalment, la seua no inclusió en el pressupost va provocar el vot en contra de la coalició valencianista i el decaïment de la proposta de pressupostos.

Tot i que queda temps per arribat a un acord abans que finalitze l’any, Compromís assegura que no ha tornat a rebre cap comunicació del partit socialista, per la qual cosa ha decidit instar-los a tornar a iniciar una negociació per elaborar uns pressupostos que incloga les promeses electorals. En cas que l’equip de govern no presente o aconseguisca aprovar els pressupostos en el següent plenari ordinari de data 17 de desembre, els pressupostos de l’any 2021 quedarien automàticament prorrogats per a l’any 2022.

Segons Compromís, “no s’entén que els pressupostos de l’any 2021 s’aprovaren en juliol i tan sols dos plenaris després, en octubre, el partit socialista presente de pressa i corrent els pressupostos de l’any 2022. Això i la poca voluntat negociadora, fins al punt de no voler acceptar incloure ni les seues pròpies promeses, ens fa  la sensació que únicament respon a la voluntat del partit socialista d’iniciar una cortina de fum i de victimisme per amagar el procediment irregular en la contractació de les festes.”